Handbalteam ‘t Zeuvende uit Bemmel...Oliebollenactie 2019

Oliebollenactie 2019

Facebook Twitter

‘t Zeuvende organiseert al jaren een “oliebollenactie” waarvan de opbrengst in de kas van een of meerdere “goede doelen” vloeit.

’t Zeuvende zal in 2019 voor de 36e keer haar ovens aansteken om onze heerlijke oliebollen en appelflappen te bakken.

Het is de bedoeling dat we jaarlijks een andere bestemming voor de opbrengst vaststellen.

Zo behoorden voorheen Handbalvereniging HV Batouwe, Handbalvereniging HV Angeren, Stichting Vrienden van Liduina, het Dijkmagazijn, Stichting Stervensbegeleiding, EHBO vereniging Bemmel – Haalderen, het Klein orkest van Harmonie UDI, Stichting Kloppend hart voor Lingewaard , Lingewaard Natuurlijk, "Burgruncommissie van Motorclub MCKO Doornenburg, Stichting Loes, Stichting muziekgezelschappen Bemmel, leef- en doe boerderij de Minkhof, de afdeling Bemmel-Haalderen-Ressen van de Zonnebloem, Team Lingewaard van Alpe d'Huzes, stichting Kinderdorp Bemmel, de Rolstoelvriendelijke moestuin in de Lingehof en Buurtspeelplein Donatushof al tot de goede doelen

Ook dit jaar gaan wij weer bakken voor een doel met een culturele, maatschappelijke of sociale achtergrond in de gemeente Lingewaard.

Dit jaar gaan we o.a. bakken voor Stichting Bram, van Bram Emmerzaal uit Angeren. Twee jaar geleden heeft de 38 jarige Bram zelf de diagnose ALS gekregen. Het is zijn doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS ten behoeve van het onderzoek naar deze progressieve fatale ziekte. Maar daar zetten ze dan wel een mooie sportieve actie tegenover. Hoe? Door gezamenlijk, mét Bram, de Mont Ventoux in Frankrijk te gaan beklimmen met de wielrenfiets. Dat doen ze op donderdag 11 juni 2020 tijdens Tour du ALS. Maar liefst 15 vrienden van Bram, waaronder zijn vrouw, zus, zwager, neven, nichten en veel vrienden gaan samen met Bram op een tandemfiets de berg beklimmen.

Meer info: https://www.tourduals.nl/team/alles-voor-bram  of https://www.facebook.com/AlLeSvoorBram/

Het geld dat zij van de oliebollenaktie ontvangen zal ongetwijfeld van pas komen en hopelijk een steentje bijdragen in de toekomstige onderzoeken naar behandling van ALS.

Wij als 't Zeuvende gaan, in ons bakcentrum op de Plak, weer ontzettend ons best doen om smakelijke oliebollen en appelflappen te bakken, en hopen dat iedereen deze bollen en flappen weer massaal komt kopen.

Op maandag 30 en dinsdag 31 december 2019 zijn ze te koop in de verkoopkraam aan de Dorpsstraat (naast cafetaria Moos).

Prijs per zak € 5,50:

  • 7 appelflappen of
  • 9 oliebollen

Verkoopdagen:

  • maandag 30 december 11.00 - 17.00 uur
  • dinsdag 31 december  vanaf 09.00 uur zolang de voorraad strekt want: OP=OP !!!!