Handbalteam ‘t Zeuvende uit Bemmel...Speld van verdienste

Speld van verdienste

Theo Bongers ontvangt Speld van Verdienste

Woensdag 14 oktober 2010 heeft Theo Bongers uit handen van burgemeester Harry de Vries de Speld van Verdienste van de gemeente Lingewaard ontvangen. Deze speld – vormgegeven door een witgouden vlinder – heeft Theo Bongers gekregen vanwege zijn vele verdiensten voor de Bemmelse gemeenschap.

Sinds 1974 is de heer Bongers bestuurslid van de Bemmelse Ondernemersvereniging. Sinds de komst van het winkelcentrum “De Assenburg” heeft hij zich tot op de dag van vandaag altijd zeer actief bezig gehouden met vele activiteiten binnen dit winkelcentrum. Binnen de winkeliersvereniging “De Assenburg”. heeft hij van 1991 tot 2008 de functie van voorzitter vervuld. Theo Bongers was ook altijd betrokken bij de jaarlijkse St. Nicolaasintocht in Bemmel.

Theo Bongers is 30 jaar lid geweest van handbalvereniging “Batouwe” en is hij lid van “’t Zeuvende”, een begrip in Bemmel. Dit team zorgt niet alleen voor een oliebollenactie tijdens de jaarwisseling waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, maar houdt zich ook bezig met hand- en spandiensten (o.a. ophangen vlaggen, plaatsen hekwerken en dergelijke) voor de Bemmelse Dweildag en de Kortebaandraverij in Bemmel. Theo Bongers staat bij velen bekend als een man waar nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan.